Winteractiviteiten op de Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Tijdens de kerstvakantie kan jong en oud weer terecht in het Nationale Park de Hoge Veluwe voor verschillende activiteiten. Zo is er iedere dag van 25 tot en met 30 december vanaf 13.00 tot 15.00 uur een wintersfeerwandeling. De start bij het Bezoekerscentrum en opgave hiervoor is niet nodig. Voor de kinderen is er de activiteit Professor Uilebal. Van 19 tot en met 30 december kunnen kinderen in het Bezoekercentrum braakballen uitpluizen. In de filmzaal is een expositie over welke uilen er te vinden zijn in en om het Park. Kinderen en hun ouders kunnen tussen 12.00 en 15.00 uur op ieder moment beginnen met de activiteit. Verder zijn er op 21 en 28 december kinderrondleidingen door het Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens de rondleidingen leren kinderen op een speelse manier de geschiedenis van het jachthuis kennen. Er zijn twee rondleidingen per dag: de eerste van 13.30 tot 14.15 uur en de tweede van 15.00 tot 15.45 uur. Kaartjes hiervoor zijn op de dag zelf te koop bij de Ingangen van het Park, bij het Bezoekerscentrum en de Theekoepel. Op de laatste dag van het jaar wordt een oudejaarswandeling gehouden. Deelnemers lopen vanaf 10.00 uur het Park in door het winterse landschap. Bij terugkomst staan de midwinterhoornblazers uit Epe klaar. Voor vertrek, vanaf 09.30 uur, is er een lekker warm drankje in de Koperen Kop. Hier staat bij terugkeer om 12.00 uur glühwein, erwtensoep en roggebrood met spek klaar, de kosten hiervan bedragen 7 euro. Reserveren voor de wandeling is niet nodig. Tot slot wordt ook het nieuwe jaar ingeluid met fijne activiteiten. Op 1 en 2 januari zijn er tussen 12.00 en 15.00 uur verhalenvertellers op het Marchantplein. Bij een warm vuur nemen zij hun toehoorders mee naar vroeger tijden als zij verhalen over bijzondere figuren en gebeurtenissen. Voor alle activiteiten is een geldig toegangsbewijs tot het Park nodig.