Masterplan en MER voor IJsselsprong

BRUMMEN – Het college van Brummen heeft samen, met de partners binnen het project IJsselsprong, besloten te gaan werken aan een masterplan voor het middengebied. Dit is het plandeel rondom Zutphen.

In dit gebied komen de verschillende taken bij elkaar: water, infrastructuur, wonen en natuur. Het belang van de gemeente Brummen ligt in dezen met name bij het behoud van de groene buffer tussen Zutphen en Brummen. Het is dus belangrijk de positie van de rondweg, de woningbouw en fasering daarvan in de Hoven goed te plannen. Brummen ziet de rondweg het liefst zo noordelijk mogelijk.
De projectorganisatie, waarin vertegenwoordigers plaatshebben van de betrokken gemeenten, de waterschappen, de provincie en het Rijk, gaat nu aan de slag met het intekenen van het Masterplan en berekenen of alle wensen uitgevoerd kunnen worden. Het is de bedoeling dat dit plan eind volgend jaar gereed is.
Het gaat hierbij dus alleen om het middelste deel van het plangebied, van de Cortenoeversebrug en Oekense beek tot aan de Voorsterklei. De overige plannen, waaronder die voor Cortenoever en Leuvenheim, worden los van dit Masterplan verder ontwikkeld. In Leuvenheim spelen alleen de verkeersproblemen en in Cortenoever kampt de gemeente met de wateropgave. Voor Cortenoever is onlangs een Nota van Uitgangspunten gepresenteerd en wordt binnenkort gestart met de Milieu Effect Rapportage. Deze moet in de eerste helft van volgend jaar aan de raad worden gepresenteerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.