Subsidieregeling voor woningisolatie in Zevenaar

ZEVENAAR – Het college van B en W van Z|evenaar wil dat huiseigenaren in Zevenaar gebruik kunnen maken van de subsidieregeling voor isolatie van woningen. Zij vraagt de gemeenteraad om deze subsidieregeling vast te stellen.

De provincie Gelderland heeft 1,4 miljoen euro gereserveerd voor de isolatie van woningen van eigenaar-bewoners. Het geld wordt beschikbaar gesteld aan gemeenten die meedoen om het streven 20.000 woningen per jaar beter te isoleren, te halen. De gemeente Zevenaar heeft zich aangemeld voor de regeling.

De subsidieregeling is van toepassing op woningen van voor 1980 met een WOZ waarde tot 350.000. De bijdrage is maximaal 500 per woning voor het isoleren van dak, buitenmuur en begane grondvloer. Het doel van de subsidie is om eigenaar-bewoners te stimuleren isolatiemaatregelen te nemen.
Goed geïsoleerd wonen is een investering die snel wordt terugverdiend door lagere energiekosten. Naarmate de energieprijzen stijgen, heeft dit meer impact op de energiekosten. Bovendien is woningisolatie ook goed voor het milieu. Het energieverbruik gaat naar beneden, waardoor er minder CO2-uitstoot is. De subsidieregeling kent een plafond, waarbij toekenning van subsidies plaatsvindt op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.
De gemeenteraad moet de subsidieverordening in de gemeente Zevenaar vaststellen. De planning is dat dit onderwerp op 26 januari a.s. op de agenda van de gemeenteraad staat. Dan kan de regeling, die voor één jaar geldt, per 1 februari 2011 ingaan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.