Verhuizing groep-8 Holtbanckschool gaat niet door

RHEDEN – Deze week heeft de directie van De Holtbanck in Rheden, in samenspraak met het team, besloten dat de verhuizing van groep-8 naar de locatie Rheder Enk, niet doorgaat. De verhuizing heeft geleid tot emotionele reacties bij de kinderen en de ouders.

“We hebben ons onvoldoende gerealiseerd wat voor een impact deze keuze zou hebben op de kinderen uit groep acht. We willen ons dan ook verontschuldigen voor de onrust welke dit gegeven heeft”, is de motivatie van de directie op de tweede bijeenkomst met de betrokken ouders. “We gaan ervan uit dat we met deze oplossing samen met de ouders garant staan voor een goed laatste deel van het schooljaar en een goede afsluiting van de basisschooltijd van uw kind op De Holtbanck.”

De Holtbanck heeft tijdelijk te weinig groepslokalen. De gemeentelijke wetgeving staat niet toe een lokaal aan te bouwen of een noodlokaal te plaatsen als in de directe nabijheid lesruimte (ook al is het bij een andere school) beschikbaar is.
Geen enkel kind van De Holtbanck , noch uit groep-8, noch uit een andere groep, gaat verhuizen naar de andere locatie. Alle kinderen blijven op de eigen school.

“De ouders hebben met opluchting gereageerd en zijn blij dat hun kinderen samen met de andere groepen op hun eigen school, kunnen werken aan de eindmusical”, aldus Marco van der Linden namens de ouders, die vorige week in actie kwamen tegen het verhuizingsplan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.