Drie Velpenaren (14) aangehouden voor fietsendiefstal

VELP – De politie heeft woensdagavond drie knapen uit Velp aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De politie werd getipt over drie jongens die meerdere keren met verschillende fietsen over straat liepen. De fietsen zouden op slot zijn, terwijl ze door de jongens naar een woning in Velp-Zuid werden gebracht. Toen agenten bij de betreffende woning rond negen uur aankwamen, troffen ze zes afgesloten fietsen aan. De 14-jarige jongen die daar woont, kon de herkomst niet overtuigend verklaren en hij had kennelijk ook geen sleutels van de fietsen. Daarop werd de jongen aangehouden op verdenking van diefstal en heling van de zes fietsen. Op dat moment kwam een tweede 14-jarige Velpenaar op de agenten af, die verklaarde betrokken te zijn bij de fietsendiefstallen. Hij is ook aangehouden voor diefstal en heling. De derde 14-jarige verdachte werd na een melding van zijn moeder meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de drie herenfietsen en drie damesfietsen in beslag genomen. De jongens zijn ingesloten.