Nieuwe Nederlanders

DE STEEG – Op het gemeentehuis in De Steeg, kregen woensdag vijftien inwoners van de gemeente Rheden officieel de Nederlandse nationaliteit. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers ontving deze mensen in de trouwzaal van het gemeentehuis. Naast de groep van vijftien, waren ook inwoners uitgenodigd die het afgelopen jaar al Nederlander zijn geworden.

De burgemeester sprak de aanwezigen kort toe, waarna zij ‘het besluit van verkrijging van de Nederlandse nationaliteit’ uitreikte. Na het afleggen van de eed of belofte en het zingen van het Wilhelmus kregen de nieuwe Nederlanders bloemen een echt Hollands gebakje met koffie, en kon men nog even gezellig napraten.
Sinds 15 december 2009 kregen al 40 inwoners van de gemeente Rheden de Nederlandse nationaliteit. Sinds woensdag staat de teller op 55.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.