Nu ook buurtauto in Velp

VELP – Behalve in Dieren staat er sinds vorige week ook een buurtauto van Wheels4all in Velp. Wethouder Harriët Tiemens kreeg dinsdagochtend de sleutel van de buurtauto. Zij is één van de gebruikers van de Velpse buurtauto en had de auto voor die dag gereserveerd.

De buurtauto wordt gebruikt door meerdere huishoudens in een wijk. Gebruikers betalen per uur en per kilometer. Er zijn meerdere abonnementsvormen. De buurtauto vervangt vooral de tweede auto, waardoor de parkeerdruk in woonwijken afneemt. Verder zijn de auto’s zuinig en schoon. In Dieren staan momenteel twee buurtauto’s. Wheels4all hoopt binnen afzienbare tijd ook in Velp een tweede auto te plaatsen. Daarnaast verkent de organisatie de mogelijkheden om ook buurtauto’s te plaatsen in Rheden en De Steeg. Voor iedere auto zijn zeven inschrijvingen nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.wheels4all.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.