Lotte Jansen naar kampioenschap

LAAG_SOEREN – In het weekend van 11 en 12 oktober werd de laatste selectiewedstrijd springen bij de pony’s verreden. Lotte Jansen behaalde op de eerste selectiewedstrijd een eerste plaats met een prachtig aantal stijlpunten en wist ook deze laatste selectiewedstrijd de eerste prijs te pakken in de klasse B springen categorie D/E met pony Britta. Ook nu werd er weer een mooi aantal stijlpunten behaald, namelijk 51,5. Met deze twee resultaten is twaalfjarige Lotte (foto) nu definitief afgevaardigd naar de regiokampioenschappen springen indoor voor de pony’s, die plaats zullen vinden in februari.

Ook werd er in Laag-Soeren een wedstrijd georganiseerd in de discipline dressuur, voor de categorie paarden. Anjo van Dijk reed hier met Liberty in de klasse L1 twee ontzettend mooie proeven, die met bijbehorende punten beloond werden. Ze werd twee keer eerste met 211 en 204 punten, wat betekende dat de combinatie in deze twee proeven maarliefst vijf winstpunten bij elkaar reed. Met deze puntenaantallen behaalde Anjo ook de hoogste punten van de dag en won hiermee als extra nog een deken.

Twee andere jonge paarden zetten ook hun beste beentje voor met hun amazones van HSV de Veluwezoom. Laura de Wild startte met de grote vos Cicero in Zevenaar, wat de eerste keer was voor dit driejarige paard dat hij zo ver van huis was voor een wedstrijd. Best spannend dus als je als paard nog zo weinig wedstrijdervaring hebt. Cicero en Laura wisten gelukkig samen de spanning te laten varen en reden twee nette proeven, in totaal goed voor drie winstpunten in de klasse B dressuur. Zij behaalden 188 punten in de eerste proef en mochten bij de prijsuitreiking een tweede prijs ophalen voor de tweede proef, waar zij maarliefst 196 punten bij elkaar wisten te rijden. Robin Bouwer startte met haar grote trots Charmed One van drie jaar in Vaassen. Zij behaalde in totaal ook drie winstpunten, waardoor de teller nu op zeven winstpunten staat in de klasse B. In Vaassen werd de combinatie eerste met 200 punten en ook in de tweede proef werd een winstpunt behaald.

Ook Bente Mulder mocht trots zijn op haar pony Boris. Zij startte hem in Heelsum in de klasse M1 dressuur. Beide proeven begonnen met wat kleine foutjes, die Bente gelukkig goed wist te herstellen. De combinatie behaalde namelijk twee keer een eerste prijs, met 181 en 190 punten.