Oudpapierverwerking in Loenen gestart

LOENEN – De Apeldoornse wethouder Olaf Prinsen, directeur Henk Knip van Circulus en directeur Dirk Schut van Solidpack, hebben vorige week het officiële startschot gegeven voor de verwerking van oud papier in Loenen.

Het papier uit de gemeente Apeldoorn werd tot op heden verwerkt in België. De wethouder en de directeuren hebben samen de eerste wagen met papier bij Solidpack gelost. Wethouder Prinsen: “Niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de lokale werkgelegenheid hier in Loenen, een positieve ontwikkeling.”

In Apeldoorn wordt ruim 11.000 ton papier per jaar verzameld. Het papier werd tot op heden verwerkt in België. Vanaf nu wordt de papierkringloop in Loenen georganiseerd. Prinsen: “We hebben gekeken of er mogelijkheden waren dit dichter bij huis te verwerken. Die mogelijkheid is er nu bij Solidpack. De verhuizing van de papierverwerking naar Loenen is goed nieuws. Natuurlijk is het goed voor de duurzaamheid en een verbetering voor het milieu. In tijden van economische veranderingen is het ook goed dat de lokale werkgelegenheid op deze manier een impuls krijgt.”
Dat was niet vanzelfsprekend. Wethouder Prinsen: “Indertijd hebben we met meerdere gemeenten gekozen voor een verwerker in België, dat was een grote aanbesteding. Dat contract loopt nog jaren en dat kunnen we niet zomaar openbreken. Nu is er een afspraak tussen de VAOP, de Belgische verwerker Stora Enso, en Solidpack, dat al het Apeldoornse papier naar Loenen gaat.” Het is nog onbekend wat er gebeurt als het contract met de Stora Enso afloopt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.