Bouwen aan je eigen school

DIEREN – Aan de Harderwijkerweg in Dieren, wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe brandweerkazerne en het gebouw voor praktijkschool De Tender. Het Dierense bedrijf Reinbouw bouwt het fraaie complex, waar ook aan wordt gewerkt door de 16-jarige Marchelino van Heemskerken uit Doesburg. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat hij volgend jaar als leerling in het gebouw zit. Marchelino loopt momenteel stage bij Reinbouw en daarnaast leert hij op De Tender voor timmerman. Het bevalt hem goed op de bouw. “Ik heb het hier best naar m’n zin en je leert veel tijdens zo’n stage”, vertelt hij, terwijl hij aan het werk is in de ruimte die volgend jaar zijn praktijklokaal wordt. Na de stage moet hij nog anderhalf jaar verder leren voordat hij timmerman is. Maar deze ervaring, waarbij hij een klein beetje zijn eigen school bouwt, maakt zijn stage best bijzonder – foto Wencel Maresch
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.