Burgernet ook in Bronckhorst

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst gaat meewerken aan de invoering van Burgernet in de politieregio Noord en Oost Gelderland. Burgernet vervangt SMS Alert. Uiterlijk februari 2011 vindt de invoering plaats.

Burgernet is net als SMS Alert een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen, maar biedt meer mogelijkheden dan SMS Alert. Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Met Burgernet zijn ook meldingen of waarschuwingen via e-mail mogelijk.

Burgernet wordt landelijk ingevoerd. Van november 2008 t/m mei 2009 heeft Burgernet als proef gedraaid in negen gemeenten en vijf politieregio’s. De proef met Burgernet is succesvol verlopen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.