Doesburg Binnenste Buiten speelt voor Sinterklaas

DOESBURG – De evenementencommissie Doesburg Binnenste Buiten staat al vele zomers lang bekend als de gulle gever van een feest van vier dagen voor jong en oud. Maar ook in de rest van het jaar is de commissie druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie van het evenement.

Via een van zijn sponsoren kreeg de evenementencommissie DBB onlangs de beschikking over enkele AED’s (Automatische Externe Defibrilator). Een AED is een draagbaar toestel dat kan worden gebruikt om mensen bij plotseling hartfalen te reanimeren. De overlevingskansen bij plotseling hartfalen stijgen sterk als mensen binnen zes minuten geholpen worden.

Naast een exemplaar, in de nieuwe Infopost van DBB, die beschikbaar is voor de organisatoren van evenementen in de binnenstad, kon de evenementencommissie nog twee apparaten beschikbaar stellen aan organisaties in Doesburg met een eigen, geschikte locatie.
Afgelopen maandag Jacques van Gessel als vertegenwoordiger van Doesburg Binnenste Buiten voor Sinterklaas en werden de apparaten overhandigd aan de besturen van museum De Roode Tooren, in de Roggestraat, met jaarlijks ruim 10.000 bezoekers en gelegen op een centrale plaats in het centrum van Doesburg en De Harmonie, het gebouw van het Muziekcorps der Voormalige Schutterij, in het park aan bij de Hessegracht. Dat is tevens de ruimte waar een aantal Doesburgse verenigingen en koren wekelijks gebruik van maken.
Om dit royale gebaar nog meer kracht bij te zetten heeft Het Rode Kruis Doesburg e.o. aangeboden de kosten van de training van de vrijwilligers van beide locaties in het gebruik van de AED’s, voor zijn rekening te nemen, zodat er in voorkomende gevallen snel en adequaat gereageerd kan worden en er hopelijk mensenlevens gered kunnen worden.

foto:
De vertegenwoordigers van de Roode Toren en de Harmonie met de nieuwe AED’s –foto: Peter Houtkooper
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.