Lintje voor Hendrikus Kok

BRUMMEN – Burgemeester Niels Joosten heeft Hendrikus Kok uit Brummen zaterdag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De 69-jarige Kok is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Kok is al 22 jaar zeer actief betrokken bij Volleybalvereniging Bruvoc, die zaterdag haar vijftigjarig bestaan vierde. Zijn volleyballende dochter bracht de heer Kok in 1988 in aanraking met Bruvoc. In de loop der jaren raakte hij steeds meer betrokken bij de vereniging. Vanaf 2002 nam hij het secretariaat op zich, waarvoor hij allerlei taken uitvoerde: van notulen verzorgen tot het digitaliseren van de ledenadministratie. Daarnaast vertegenwoordigde hij de club bij allerlei gelegenheden.
Twaalf jaar lang was de heer Kok bestuurslid Technische Zaken. Tegelijk coördineerde hij de scheidsrechters en hij floot ook zelf wedstrijden op verschillende niveaus. Verder is hij vanaf het begin de enthousiaste voortrekker van verschillende grote volleybaltoernooien. Vooral de volleyballende jeugd draagt hij een warm hart toe. Zo maakte Kok deel uit van de regionale jeugdcommissie en organiseerde hij vijf jaar lang de eindronde open clubkampioenschappen voor de jeugd. Hiervoor ontving hij de zilveren bondsspeld van de Nederlands Volleybal Bond.
Naast al deze activiteiten maakt de heer Kok deel uit van de redactie van het clubblad en coördineert de verspreiding hiervan. Hij werft adverteerders en onderhoudt contacten met sponsoren van de volleybalclub. Ook als huisfotograaf en klusjesman van de club doet men nooit tevergeefs beroep op hem. Kortom, een man van onschatbare waarde voor Bruvoc.