Klassiek op Het Rhedens

ROZENDAAL – Een mooie, akoestische avond. Dat was het winterconcert dat de leerlingen van Het Rhedens donderdag gaven in de aula van hun school. Niet alleen vonden de jongens en meiden het leuk om hun muzikaal talent te tonen, de avond leverde hen ook een voldoende op voor hun eindexamendossier.

Muziekleraar Marcel Strijbos begeleidt 22 leerlingen uit de bovenbouw, die muziek in het examenpakket hebben. Daarnaast leverden vier andere leerlingen uit de onderbouw een bijdrage aan de avond. Ook hij heeft genoten van het concert, waarbij vooral klassieke werken op het programma stonden. “Voor veel leerlingen is het werken met klassieke muziek een eye-opener, de meesten zijn opgegroeid met lichte muziek. Het geeft de avond ook iets intiems: er wordt niet gewerkt met versterkers, dus het geluid is veel kleiner.”
De leerlingen worden in de voorbereidingen voor deze avond uitgelokt tot het verkennen van hun talenten. “Sommige jongens of meiden hebben meer ervaring met muziek dan anderen. Het is leuk om je te profileren met dat waar je goed in bent, maar het is óók een uitdaging om eens iets anders te proberen. Er zijn leerlingen die bijvoorbeeld speciaal voor dit concert een ander instrument leren bespelen, dat is wel heel bijzonder. Zo ontdekken ze ook een andere kant van hun kunnen en van de muziek.”
Het publiek, in de regel ouders, andere familieleden en kennissen, geniet altijd volop van deze klassieke avond. “Of een leerling nou heel goed is, of een beginner, maakt helemaal niet uit. Het publiek weet de diversiteit van de avond en het lef van de muzikanten en zangers altijd te waarderen”- foto Marc Pluim
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.