Horeca Zevenaar in nieuwjaarsnacht open tot 05.00 uur

ANGERLO / GIESBEEK – De gemeente Zevenaar heeft besloten dat horecagelegenheden in de nieuwjaarsnacht open mogen blijven tot 05.00 uur. Normaliter geldt een uiterlijke sluitingstijd van 02.00 of 03.00 uur, maar in regionaal verband is afgesproken dit met oud en nieuw later te maken.

Na de vorige jaarwisseling is gebleken dat sluiten om 05.00 uur het meest gunstig is. Het is mogelijk om dan voor voldoende politie-inzet te zorgen, een later sluitingsuur valt namelijk samen met de wisseling van dienst. Daarnaast wordt voorkomen dat de horeca non-stop open kunnen blijven, gezien het feit dat ze om 06.00 uur weer open zouden mogen.
Om te zorgen dat de afloop ordentelijk verloopt, geldt het laatste half uur een aantal beperkingen. Zo mogen horecazaken na 04.30 uur geen alcohol meer verkopen. Ook moet vanaf dit tijdstip de muziek zachter en de verlichting aan worden gedaan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.