Home / De Steeg / Gemeente Rheden lanceert nieuwe website

Gemeente Rheden lanceert nieuwe website

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft een vernieuwde website geopend. Voortaan is alleen nog actuele informatie op de site te vinden. Verder is de zoekfunctie gebruiksvriendelijker gemaakt.

Rheden wil via het vier jaar durende project ‘Klant in Beeld’ de dienstverlening aan haar inwoners de komende jaren verbeteren. De digitale ontwikkelingen zijn hier een onderdeel van. Volgens de gemeente kan ongeveer zestig procent van de websitebezoekers momenteel niet altijd de gewenste informatie vinden. Voortaan verschijnen er daarom minder zoekresultaten in beeld dan voorheen. Ook zijn de resultaten gegroepeerd. Informatie die is gericht op dienstverlening wordt niet meer vermengd met beleids- en projectinformatie. De nieuwe structuur van de site bestaat uit de vijf hoofdrubrieken Digitale balie, Bestuur en Politiek, Actueel, Beleid en Projecten en Over Rheden.

Wethouder Ronald Haverkamp is blij met de verbeteringen. “De totale hoeveelheid informatie op de website is sterk teruggebracht”, legt hij uit. “Gebruikers vinden alleen informatie die op dat moment actueel en relevant is. Stukken die ter inzage liggen, staan alleen tijdens de inspraaktermijn op de website. Dat is een grote verbetering.” De website wordt de komende tijd nog verder ontwikkeld. Inwoners van de gemeente Rheden kunnen in de toekomst producten digitaal aanvragen en ontvangen en kunnen via de site de voortgang van hun aanvraag volgen.

 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.