38 groep acht-leerlingen moeten verhuizen

RHEDEN – Met de komst van twaalf nieuwe kleuters op de Holtbanckschool in Rheden, in januari, heeft de directie besloten de huidige 38 groep acht-leerlingen in de Kerstvakantie te verhuizen naar een noodvoorziening in de Rheder Enk school. “De leerlingen zijn er stuk van en voelen zich verstoten”, aldus Marco van der Linden, een verontruste ouder.

De ouders maken zich grote zorgen om de impact die dit heeft op hun kinderen en een mogelijke negatieve beïnvloeding van de Citotoets, vier weken later. De ouders en leerlingen, die volgens hen niet gekend zijn in deze beslissing, zijn donderdag op eigen initiatief bij de directie geweest nadat zij het briefje met deze mededeling via hun kinderen hadden ontvangen. “De massale opkomst geeft aan dat de zorg groot is”, aldus de verontruste ouder. “De directie en betrokken leerkrachten kunnen niet meer als uitleggen waarom hun keuze een vaststaand feit is en waarom specifiek groep acht gekozen is. Het mogelijk mindere resultaat van de Cititoets wordt gebagatelliseerd met de uitdrukking dat deze score niet relevant is voor kwaliteitsbeoordeling van hun kind. Ook dat de 38 kinderen in een klas van 70 m2 naar een klas van 56m2 gaan, wordt niet als een probleem gezien,” aldus Van der Linden.

Berthy van Renselaar, directeur van de Holtbanckschool, was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. Zij wacht liever op de bijeenkomst op donderdag 16 december. Na de ontstane impasse is besloten opnieuw bijeen te komen. De verontrustte ouders hopen dan op uitstel van een geplande interne verbouwing waarbij een groepsruimte wellicht tot die tijd als noodlokaal voor de nieuwe kleuters ingezet kan worden. Afhankelijk van wat er donderdag besloten wordt, wil de directeur reageren. Van der Linden: “De school maakt van haar probleem, ons probleem en dat zal ik niet accepteren. Dat is een van de uitingen van de ouders waarvoor veel bijval is en waardoor een geëmotioneerde sfeer is ontstaan”.