Brummen rouwt om Matthijs

BRUMMEN – De verslagenheid is groot. De noodlottige gebeurtenissen van afgelopen weekend, waarbij Matthijs Engelhart om het leven kwam, zijn hard aangekomen in de Brummense gemeenschap. Dat een weekendje uit met vrienden zó af heeft kunnen lopen, kan niemand bevatten.

Matthijs vierde met een groep vrienden Sinterklaas in een kampeerboerderij in Otterlo. Zaterdagmiddag voelde hij zich niet goed en ging naar bed. Later op de avond bleek Matthijs verdwenen, waarop zijn vrienden alarm sloegen. De zoektocht, die in allerijl werd opgezet, haalde niets uit. Zijn vrienden hielden hoop dat Matthijs wel weer terecht zou komen. Zondagmiddag werd zijn lichaam door een jachtopzichter gevonden op de Koeweg in de bossen tussen Otterlo en Ede.

Brummen is er kapot van. Mathijs, slechts 22 jaar, was geliefd in het dorp. Hij stond bekend als een sociale jongen, die wel van een feestje hield, maar ook als een goede vriend. Zowel maandag als dinsdag is Matthijs herdacht in Concordia. Donderdag is een bijeenkomst gehouden in de kantine van Sportclub Brummen, waar niet alleen Matthijs, maar ook de rest van het gezin Engelhart graag geziene gasten waren. Matthijs speelde in het vierde elftal, waar ook veel van zijn vrienden spelen, die er tijdens het bewuste weekend bij waren. Veel leden van de vereniging kwamen donderdagavond langs om een laatste eer te bewijzen aan Matthijs en het condoleanceregister te tekenen. Er zijn veel herinneringen opgehaald, er werd gelachen en gehuild. Sportclub Brummen was belangrijk voor Matthijs en Matthijs was belangrijk voor Sportclub Brummen. Dit weekend worden er geen wedstrijden gespeeld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.