Vrijwilligers PKN bezorgen Kerstkaarten

EERBEEK – Kerstkaarten kunnen dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar verstuurd worden via de Kerstkaartenactie in Eerbeek. PKN Eerbeek houdt deze actie om geld in te zamelen voor een project in Oekraïne.

Geert Wentink, PKN Eerbeek, geeft aan dat het project veel voordelen heeft. “De kaarten worden voor 30 cent per kaart verstuurd; dat is goedkoper dan een decemberzegel en daarbij komt dat het project in Oekraïne wordt gesponsord.” De volledige 30 cent komt geheel ten goede aan het internaat in Vinyky waar veel kinderen uit gebroken gezinnen zitten. “Een aantal mensen van de kerk is daar vorig jaar zomer geweest en is toen geschrokken van het achterstallige onderhoud aan de toiletten en badkamers. Het was echt een drama”, aldus Wentink. De kerk heeft een bedrag van ongeveer 20.000 euro toegezegd en om dat geld bij elkaar te krijgen, worden er diverse acties en collectes gehouden, waaronder de Kerstkaartenactie in Eerbeek.

De staking van TNT Post zou wel eens in het voordeel van de Kerstkaartenactie kunnen werken. Wentink: “Nu zijn er al 200 kaarten binnen, maar we verwachten er dit jaar meer dan 4000. Ik geloof best dat de staking een positieve werking op ons project heeft; want wij bezorgen wel”, onderstreept Wentink. De post wordt op 23 en 24 december door jongeren van PKN Eerbeek bezorgd, waaronder Anne Jochems (foto) Wentink: “Alleen kaarten die bestemd zijn voor de bebouwde kom van Eerbeek worden bezorgd. We hebben voorgaande jaren veel grappige dingen meegemaakt. Zo was er vorig jaar een kaart die bestemd was voor iemand in Canada”, lacht Wentink. “Ja, dan plakken wij er alsnog een postzegel op en doen we de kaart gewoon in de brievenbus”.

Wentink vindt de actie altijd enorm gezellig. “Het sorteren van de kaarten gebeurd samen met drie oud-postbodes uit Eerbeek. Zij weten precies wie waar woont. Het komt nog vaker voor dan iedereen denkt dat men de straatnaam of het huisnummer vergeet op de enveloppe te schrijven. Dat valt de postbodes gelijk op en zij weten dan weer mooie verhalen uit het verleden te vertellen”, lacht Wentink.

Men kan de kaarten inleveren bij de volgende adressen met het geld (bijvoorbeeld: 20 kaarten en 6 euro in één zakje of vijf kaarten en 1,50 euro). De kaarten kunnen van 8 tot en met 22 december ingeleverd worden bij v.d. Brink aan de Derickxkamp 28, v.d. Berg aan de Bachstraat 26, Wentink aan de Werfakkerweg 62, Boomsma aan de Juliana van Stolberglaan 10, van Eede aan de Bijenkorf 30, Hommel aan de Veldkantweg 67, Tabor aan de Händelstraat 21, Kobes aan de Wethouder Sandersstraat en bij de Wereldwinkel aan het Oranje Nassauplein 42 (alleen tijdens openingstijden). Alle kaarten worden op 23 en 24 december bezorgd. – Foto Lotte Bienias.

Geert Wentink, tel. 0313 – 655394 of 06 – 46683952
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.