Hallse pedagoog schrijft opvoedboek

HALL – Orthopedagoog Jantine Peters uit Hall heeft onlangs een boek geschreven voor ouders van jonge kinderen over de zogenoemde Gordonmethode. Peters gaf sinds 1998 regelmatig de Gordoncursus Effectief omgaan met kinderen.

Het boek met de titel Kijk, luister en begrijp is een weerslag van de jarenlange ervaring die de pedagoog heeft opgebouwd in het geven van cursussen over de Gordonmethode. Deze methode leert ouders om bewust naar het gedrag van hun kind te kijken en te luisteren en daardoor beter te begrijpen wat hun kind met zijn gedrag wil zeggen. Ouders leren meer aandacht te besteden aan de achterliggende gevoelens en behoeften van zowel kind als van zichzelf.
Geïllustreerd met veel herkenbare voorbeelden uit het leven me kinderen van nul tot en met zes jaar, zet Peters in haar boek in acht hoofdstukken stap voor stap de principes van de Gordonmethode uiteen. Ieder hoofdstuk eindigt met praktische oefeningen om zelf met de principes aan de slag te gaan. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via www.swpbook.com.

ISBN 9789088501333
24,95 euro
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.