Kunstijsbaan in Eerbeek Eerbeek

EERBEEK – Vanaf zaterdag tot en met 19 december staat op het Stuyvenburchplein in Eerbeek een schaatsbaan opgesteld. Met als hoofdsponsor de jubilerende Heine Super de Boer, kan vooral de jeugd daar naar hartelust en gratis gebruik van maken.

IJs komt er opvallend genoeg niet aan te pas. De ‘ijsvloer’ bestaat uit een witte kunststof, met een afmeting van liefst 18 bij 12 meter. Op die baan kan met speciale schaatsen gegleden worden. Hoewel van kunststof, is de ‘feel’ gelijk aan echt ijs en echt schaatsen. De aankleding en boarding zorgt verder voor een echt winterse beleving.

Martin van Motman is namens de Evenementen Commissie van de OVE een van de organisatoren van deze winterse attractie. “Het doel is simpel: Eerbeek op de kaart zetten als plaats waar voor de inwoners en het winkelend publiek altijd iets aardigs is te doen”, legt Motman uit. In Casper Heine van de Super de Boer-vestiging in het dorp, vond het initiatief een hoofdsponsor, waarna de baan ook vernoemd zal worden. Heine bestaat dit jaar 35 jaar.

De baan wordt geplaatst op het Stuijvenburchplein, nabij de beeldengroep. De schaatsbaan kan gratis gebruikt worden en de speciale schaatsen die daarvoor nodig zijn, kunnen eveneens gratis worden geleend. Met verschillende skihutten en groen zal een passende sfeer worden gecreëerd. “Ook zorgen ze voor muziek en is er de gelegenheid voor koek en zopie”, aldus Motman.

Vanzelfsprekend maakt de schaatsbaan ook deel uit van de grote wintermarkt die zaterdag in Eerbeek wordt gehouden. In het weekend is de baan van 12.00 tot 17.00 uur geopend, op weekdagen van 15.00 tot 21.00 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.