Gemeente bouwt subsidies aan aantal dorpshuizen af

BRONCKHORST – In Bronckhorst zijn een tiental dorpshuizen waar vele activiteiten plaatsvinden. Een groot aantal inwoners maakt hier gebruikt van en beleeft er plezier aan. Aan vier dorpshuizen verstrekt de gemeente nog subsidie.

In het gemeentelijke accommodatiebeleid (uit 2009) is afgesproken eigendom, onderhoud, beheer en exploitatie van de gebouwen onder te brengen bij de stichtingen en eventuele exploitatiesubsidies af te bouwen. Voor het merendeel van de dorpshuizen is dit al van toepassing, maar voor ’t Gildehofke in Drempt, Den Draayer in Velswijk, De Brink in Zelhem en het Dorpscentrum in Vorden nog niet. B en w besloten vandaag de subsidie aan hen vanaf 2012 gefaseerd af te bouwen. Met inkomsten uit verenigingsactiviteiten en horeca moeten zij op termijn zonder de gemeentelijke subidiebijdrage een sluitende exploitatie krijgen.

Bij ’t Gildehofke in Drempt en het Dorpscentrum in Vorden geldt overigens dat op dit moment bekeken wordt of zij een kulturhus kunnen worden. Verder heeft Cultureel Centrum De Brink in Zelhem een aparte status omdat hiervan onder andere ook een binnenzwembad deel uitmaakt en dit centrum al door een externe partij wordt gerund.

De gemeente gaat gedurende 2011 in overleg over de afbouw van de subsidie met de betrokken dorpshuizen. Het is de bedoeling dit over drie jaar uit te spreiden, zodat zij de tijd hebben hun exploitatie rond te krijgen. Met De Brink worden door hun afwijkende positie nadere afspraken gemaakt
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.