Doesburgs archief niet stoffig

DOESBURG – Leerlingen van een basisschool waren vorige week op bezoek in het archivariaat in Doesburg. Ze merkten dat het eerder boeiend dan ‘stoffig’ is.

Velen hebben de gedachte dat een archief een stoffige ruimte is vol oude boeken met gegevens over mensen en huizen. Dat er veel oude boeken zijn klopt wel, maar voor de rest is het een zonnige heldere ruimte. De kinderen hadden op school al les gehad over wat er in archieven te vinden zou zijn. Veel kinderen komen oorspronkelijk niet uit Doesburg, dus voor hen leek er niet veel te vinden. Toch bleek dat er kinderen zijn waarvan de voorouders ook uit Doesburg kwamen en op deze namen werden de oude boeken doorzocht. Niet alleen de geboorte en sterfdata stonden erin, maar ook welk beroep ze bijvoorbeeld hadden en waar ze woonden. De kinderen vonden het reuze interessant en één van hen meldde dat hij nog graag eens terug zou komen om meer te zoeken. Ook foto’s van een huis van een van de leerlingen werd terug gezocht hoe het ooit was geweest in een ver verleden – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.