Kies een echte dennenboom

HOENDERLOO – het Nationale park De Hoge Veluwe zet een nieuwe trend in. Op verschillende data in december kunnen bezoekers van het Park een eigen grove dennenboom uitzoeken en mee naar huis nemen. Geïnteresseerden slaan twee vliegen in één klap: ze hebben een unieke, echte dennenboom in huis en helpen de natuur in het Park een handje. De dennenbomen groeien op de open stuifzandgebieden en wanneer de bomen daar niet verwijderd worden, groeit dit bijzondere landschap dicht en zal verdwijnen.

Bezoekers kunnen op 11, 15, 18 en 22 december een grove den uitzoeken en deze zelf afzagen. Dit is alleen op deze dagen mogelijk tussen 10.00 en 15.00 uur. De dennenboom mag gratis meegenomen worden; alleen de entree van het Park moet worden betaald. Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te helpen. Ook zijn er zagen aanwezig. Geïnteresseerden kunnen zich op één van deze data melden bij het bezoekerscentrum van het Park. Daar ontvangen zij een bewijs dat ze een grove den mee mogen afzagen en meenemen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.