Eerbeek bruist met topattracties op 11 december

EERBEEK – Dat Eerbeekse organisaties en ondernemers het goed menen met Eerbeek en omliggende dorpen op het gebied van entertainment, blijkt ondermeer uit wat de bezoeker te wachten staat op 11 december. Het Stuijvenburchplein alsmede het Oranje Nassauplein staan dan geheel in het teken van de komende Kerstdagen.

Naast de gezellige feestverlichting in het dorp en de mooie Sinterklaasintocht, komt er van 11 tot 19 december op het Stuijvenburchplein een schaatsbaan van kunststof, waar de jeugd zich kan uitleven en waar ’s avonds een curlingcompetitie kan worden gehouden. Verder komen er houten markthuisjes, grote houten kerstbakken met verlichte kerstbomen en is er oliebollenverkoop. Daarnaast zijn alle winkels open tot 20.00 uur en is er tot 24 december de Kanskaartenactie met zo’n 4000,- euro aan prijzen. Een paardentram vervoert passagiers vanaf het Stuijvenburchplein richting Oranje Nassauplein en terug. Nostalgisch en sfeervol boodschappen doen per paardentram is dus in Eerbeek nog wel degelijk mogelijk.

Het belooft voor Eerbeek weer een bruisend spektakel te worden want naast de festiviteiten op het Stuijvenburchplein pakt ook het Oranje Nassauplein groots uit. Hier organiseert de SECE (Stichting Evenementen Commissie Eerbeek) op 11 december van 15.00 tot 20.00 uur een grote Wintermarkt, met zo’n 70 kramen die van alles te koop aanbieden. De horeca organiseert proeverijen en er worden gratis warme drankjes geserveerd. Naast een feestelijke verlichting zorgt DJ Björn voor sfeervolle muziek. De lampionoptocht die start op het Stuijvenburchplein, krijgt haar finish op het Oranje Nassauplein waar de kinderen op warme chocomelk worden getrakteerd. Er komt een grote levende kersstal met alles erop en eraan en waar de familie Leeflang uit Hall voor de levende have zorgt. De Kerstman zal ook hier natuurlijk niet ontbreken. Kinderen kunnen met de Kerstman op de foto. De Sgt. Wilson’s Christmasshow uit Almelo is de topattractie op dit plein. Net van een toer door Canada teruggekomen, geven zij vanaf een podiumwagen vier voorstellingen van elk twintig minuten, beginnend om 16.00 uur. Het geheel wordt in kerstsfeer uitgevoerd met sneeuwkanonnen. De muziek is nostalgisch. Zo worden er door de drie lady’s onder commando van sergeant Wilson veel zang en muziek uitgevoerd die in de jaren ‘40 en ’50 geweldig populair waren. In deze Christmasshow, met als titel ‘Happy Days are here Again’ zijn dan ook zeer bekende melodieën van onder ander Vera Lynn, Doris Day, Glen Miller, The Andrew Sisters en Frankie Lane te horen. Belangstellende standhouders kunnen zich nog via het mailadres www.israels.eu/wintermarkt laten informeren om deel te nemen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.