22-Jarige Brummenaar overlijdt aan de kou in bos bij Ede

EDE / BRUMMEN – In een bosperceel aan de Koeweg in Ede heeft de politie zondagmiddag 5 december het stoffelijk overschot aangetroffen van een man. Onderzoek tot dusver wijst uit dat het gaat om een 22-jarige man uit Brummen, die kort daarvoor als vermist was opgegeven.

Aanvankelijk hield de politie rekening met een misdrijf, omdat niet duidelijk was hoe het slachtoffer om het leven was gekomen. Uit het onderzoek blijkt nu dat een misdrijf niet langer aannemelijk lijkt, maar dat er mogelijk sprake is van een noodlottig ongeval. De politie doet nog wel nader onderzoek om daar definitief uitsluitsel over te kunnen geven.

De Brummenaar verbleef vanaf vrijdagavond met vrienden in een kampeerboerderij in Otterlo om een Sinterklaasfeest te vieren. In de loop van zaterdag zou hij zich ziek hebben gevoeld, waarna hij naar bed zou zijn gegaan. Laat in de avond werd de man niet meer in bed aangetroffen, waarop alarm werd geslagen.

Door de politie werd in de bossen rondom de kampeerboerderij een zoektocht op touw gezet, waarbij ook jachtopzichters en politiehonden werden ingezet. In de loop van zondag, rond het middaguur, trof een jachtopzichter op de Koeweg in de bossen tussen Otterlo en Ede het lichaam aan van een tot dan toe onbekende man.

Omdat op dat moment onduidelijk was wie de man was en hoe hij daar om het leven was gekomen, stelde de politie een onderzoek in, waarbij in eerste instantie rekening gehouden werd met een misdrijf. Gaandeweg kon worden vastgesteld dat het om de vermiste Brummenaar ging. Onderzoek tot dusver toont aan dat hij kennelijk op enig moment ongemerkt de kampeerboerderij heeft verlaten en de bossen is ingelopen, waarna hij door de kou is bevangen en om het leven is gekomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.