Icoonschilderes in Loenen en Eerbeek

LOENEN / EERBEEK – Jadwiga Denisiuk, professionele Iconenschilderes uit Polen, komt ook dit jaar weer naar Nederland om een aantal exposities en een workshop te verzorgen. Jadwiga geeft zaterdag 11 december van 12.00 tot 16.00 uur een demonstratie Icoon schilderen en verkoopt ze in De Stek in Eerbeek. Ook kan men daar Els Gubbels, Iconenschilderes uit Eerbeek, aan het werk zien.

Zondag 12 december is zij aanwezig op de Kerstmarkt van de Groote Modderkolk in Loenen. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 december geeft Jadwiga, samen met Corry de Mos, een workshop Iconen schilderen in Atelier Keerzij in Loenen. In vijf dagen maken de cursisten een Icoon volgens de eeuwenoude ei-tempera techniek. De workshop begint op maandag om 11.00 uur en daarna wordt er dagelijks van 09.30 tot 17.00 uur gewerkt. Op vrijdag is er tussen 15.00 en 17.00 uur een feestelijke vernissage van de gemaakte Iconen. Ook zijn de Iconen uit het atelier van Jadwiga te bewonderen en te koop.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.