Gemeente Rheden op oude kaarten

RHEDEN – Op verzoek van de gemeente Rheden heeft Frans Scholen een boek samengesteld met oude landkaarten van de gemeente. ‘De gemeente Rheden op oude kaarten’ is vrijdag gepresenteerd en vanaf nu verkrijgbaar.

Het grondgebied van de gemeente Rheden is in de loop van de eeuwen vaak op kaarten afgebeeld. De landschappelijke structuur, bezitsverhoudingen, militaire belangen, rivierbeheer en tal van andere factoren waren voor landmeters en cartografen aanleiding om de hele gemeente, of dele daarvan, in kaart te brengen. Frans Scholten, historisch geograaf en inwoner van Laag-Soeren, heeft een selectie van deze erfenis samengebracht in een boek. De mooiste en meest bijzondere kaarten worden in het boek uitgelicht. Overzichtskaarten van de Veluwezoom en het IJsseldal worden afgewisseld met gedetailleerde kaarten van de dorpen en buitenplaatsen. Iedere kaart wordt toegelicht met een uitleg over wat er op de kaart te zien is en waarom deze specifieke kaart is gemaakt. Aan de hand van de kaarten worden de historische en ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente Rheden omschreven.
Het boek ‘De gemeente Rheden op oude kaarten’ is uitgegeven bij Matrijs en kost tot 31 december 24,95 euro. Daarna is de prijs 29,95 euro.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.