Ambtenaren bestuderen houtkachel

LOENEN – Zeven medewerkers van de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland waren donderdag op bezoek in de kas van Blom Bloemen in Loenen. Ze kwamen speciaal om een kijkje te nemen bij de houtgestookte ketel, die de enorme kas verwarmt. “De provincie stuurt gemeenten aan om hier een beleid voor te vormen, maar veel gemeenten weten niet wat ze hier mee aanmoeten”, legt Adriaan Blom het bezoek uit. “Wel zijn er steeds meer aanvragen voor het plaatsen van houtkachels, maar de gemeente weet er gewoon te weinig van om goed advies uit te kunnen brengen.” Er werd door het bezoek volop vragen gesteld over de werking van de kachel en onderling hebben de medewerkers van gemeente en provincie het gehad over zaken als milieueisen, subsidies en bestemmingsplannen. “Men vond het een informatief bezoek”, aldus Blom. Bij de nieuwbouw van zijn kas heeft hij er bewust voor gekozen een houtgestookte kachel te laten plaatsen. “Dit is milieuvriendelijker dan stoken op gas. Ik heb minder CO2-uitstoot dan een dieselauto. Het is bovendien financieel heel gunstig”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.