Akkoord over Centrumplan Eerbeek

EERBEEK – ‘Een eerste daadwerkelijke stap in de impuls die het dorp nodig heeft’. Zo noemde wethouder Bart Elbers de ondertekening van het Akkoord op Hoofdlijnen voor het centrumplan Eerbeek, die woensdag plaatsvond.

Met een symbolische handeling bekrachtigde Elbers de ondertekening. Met een kraanwagen sloopte hij het laatste muurtje op het perceel aan de Loenenseweg. Hier verrijzen binnenkort appartementen, wat wel wordt gezien als eerste onderdeel van het centrumplan Eerbeek. Het gehele centrum van het dorp wordt op zijn kop gezet. Het voormalige Kerstenterrein, het terrein van Burgers, de Stationsstraat, het Stuyvenburch- en Oranje Nassauplein krijgen een nieuw uiterlijk.

Maar zover is het nog lang niet. Het Akkoord op Hoofdlijnen is getekend door Elbers en vertegenwoordigers van de drie marktpartijen: Frans Holleman van Bouwfonds, Martin Companje van Roosdom Tijhuis en Dick de Man van Woningstichting Eerbeek. In het Akkoord zijn afspraken vastgelegd over de herontwikkeling van het centrum. De komende maanden worden alle details binnen het plan ingevuld, zodat in het voorjaar de definitieve samenwerkingsovereenkomst kan worden getekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.