Rhedense raad beslist nog dit jaar over afvalbakken

DE STEEG – De Rhedense gemeenteraad neemt nog dit jaar een besluit over de aanschaf van nieuwe afvalcontainers. Het college wil alle huishoudens in de gemeente Rheden een nieuwe grijze en groene container geven. Ook krijgt ieder huishouden een papiercontainer.

Volgens het college is vervanging van alle bakken in één keer financieel voordeliger dan incidentele vernieuwing van kapotte bakken. De nieuwe grijze bak zal zestig liter kleiner worden dan de huidige container. Het college gaf een paar weken geleden echter aan dat dit vanwege de aparte inzameling van plastic afval geen problemen moet opleveren. Bovendien zullen er in de gemeente extra brengpunten voor plastic worden gerealiseerd, belooft het college. Deze week bespreekt de raad de kwestie tijdens een informatieavond. Vervolgens vindt op dinsdag 14 december de besluitvorming plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.