Dames 1 De Spreng koploper in de 2e klasse KNZB

BRUMMEN – De waterpolodames van de Eerbeek/Brummense Zwemsportvereniging De Spreng zijn dit seizoen nog onverslaanbaar gebleken. Het team gaat fier aan kop de winterstop in.

In de laatste wedstrijd van 2010 in het thuisbad Rhienderoord tegen VZ&PC uit Vriezenveen wilden de dames absoluut niet verliezen. Bij winst zou de afstand tot de directe concurrenten minimaal drie punten worden. En zou het team “winterkampioen” zijn. Blijkbaar had De Spreng last van zenuwen, want er werd slecht gestart. De eerste periode stonden de dames van de Spreng met 2-1 achter. Al snel in de tweede periode werd gelijk gemaakt en kreeg De Spreng de overhand. Het samenspel was weer goed verzorgd en de man meer situaties werden goed benut. Hierin is het team de afgelopen maanden sterk gegroeid. Vorig jaar was het samenspel ook wel goed verzorgd, maar werd niet doorgedrukt. Er werd niet echt gevochten om de winst. Als het technisch niet lukte, was de nederlaag al bijna een feit. Veel wedstrijden werden met 1 doelpunt verschil verloren. Hoe anders gaat het dit seizoen. Door vechtlust te tonen, kan De Spreng een slecht begonnen wedstrijd toch ombuigen in winst. De dames uit Vriezenveen konden uiteindelijk naar huis met een 7-5 nederlaag.

Omdat directe concurrent Swol 1894 op dezelfde dag gelijkspeelde, is De Spreng nu 5 punten los van de rest. Als De Spreng deze vorm behoudt, is promotie naar de 1e klasse van de landelijke competitie van de KNZB echt mogelijk. Het zal niet vanzelf gaan. Er wacht de speelsters uit Brummen en Eerbeek al direct in het nieuwe jaar een hele lastige uitwedstrijd tegen Livo in Lichtenvoorde. Begin februari er dan de uitwedstrijd in Hengelo (O) tegen WS Twente. Deze teams kunnen zeker tot de kampioenskandidaten gerekend worden.

Maar eerst een maand competitierust en nagenieten van de successen tot nu toe.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.