Straatnamen nieuwe wijk Grinthuizen bekend

RHEDEN – Als het aan het college van de gemeente Rheden ligt, krijgen de straten in de nieuwe Rhedense wijk Grinthuizen de namen ‘Klinker’, ‘Grindheuvel’, ‘Steenslag’, ‘Tasveld’, ‘Kareel’, ‘Siersteen’, ‘Berggrind’, ‘Kiezelsteen’. In de toekomstige wijk, gelegen op de plek van de voormalige steenfabriek Rheden Bestrating, worden de komende tijd 200 woningen gebouwd.

Eind vorige maand startte de verkoop van de woningen. Behalve de zes straten wordt er tevens een binnenplein en een ontsluitingspad aangelegd. De gemeente is voor de straatnamen in de historie van het gebied gedoken. Ze heeft hierbij onder meer gebruik gemaakt van de expertise van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Het grootste deel van het terrein stond in het verleden in het teken van grindwinning en van de productie van beton. In de tweede helft van de negentiende eeuw werd er grind opgegraven voor de aanleg van het spoorwegnet. Voordat de straatnaamborden in de grond kunnen, moet eerst de gemeenteraad nog groen licht geven voor het voorstel. De wijk Grinthuizen zal op zijn vroegst in 2012 klaar zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.