Hoofdprijs van 2500 euro voor IVN Oost Veluwezoom

RHEDEN / ROZENDAAL – De IVN afdeling Oost Veluwezoom heeft 2.500 euro gewonnen. De landelijke organisatie had, in het kader van het vijftigjarig bestaan van de vereniging, een prijsvraag uitgeschreven om ideeën te ontwikkelen die jongeren kunnen stimuleren zich meer met de natuur bezig te houden.

Er waren drie prijzen van 2500 en vijf prijzen van 500 euro te verdienen. In totaal waren er 28 inzendingen. De geocache-tocht met als pakkende titel ‘Get Lost’ van de afdeling Oost Veluwezoom is uitverkoren tot een van de drie winnaars van de Stimuleringsprijs van 2500 euro. De GPS-tocht richt zich op jongeren van ongeveer vijftien tot twintig jaar. De jury noemde het idee innovatief, laagdrempelig, niet belérend en vooral heel erg stoer. “De geocache-tocht is binnen de IVN een totaal nieuwe richting. Deze sluit goed aan bij de belevingswereld van jongeren met hun online-gedrag,” stelt ook Maarten van Etten, die samen met enkele andere deelnemers de GPS-tocht ontwikkelde als eindopdracht voor de gidsencursus van de IVN.

De afdeling krijgt het geld niet zomaar. Men moet duidelijk aangeven waaraan het geld besteed wordt binnen dit onderwerp en men moet meewerken om het idee verder uit te breiden naar regionale schaal.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.