Wintercircus Apeldoorn anders en groter dan ooit

LIEREN – In 1994 maakte Wim Zomer zijn droom waar en – gesteund door zijn bekendheid als Daniel in GTST – startte hij het Apeldoorns Wintercircus. In zestien jaar groeide het uit tot een van de belangrijkste in Europa, maar wel ten koste van heel veel werk en niet te vergeten stress.

“Je wordt ouder en het werd me teveel” , vertelt Wim. “Bovendien heb ik mijn droom waargemaakt en vind dat Apeldoorn aan een nieuwe uitdaging toe is. We zochten lange tijd naar een opvolger en hebben die gevonden in de familie Horwood. Vorig jaar waren wij bij hun festival in Namen in Belgie en zagen hoe zij een heel ander soort circus, met veel succes, maakten. Zij gaan het komend wintercircus in Apeldoorn combineren met hun andere festivals in ondermeer Tournai en Frankrijk. Apeldoorn vaart er wel bij, doordat zij artiesten een langere contract kunnen bieden, konden ze acts contracteren die vroeger niet naar ons wilden komen. Daarnaast brengen ze een andere en grotere tent mee, waarin de banken hebben plaats gemaakt voor kuipstoelen. Ik blijf de voorstelling wel presenteren, dat is mijn hobby en dat geeft me alleen maar plezier”.

Omdat het circus t/m 19 dec. in Lille speelt, beginnen de voorstellingen in Apeldoorn pas op 23 dec. en duren t/m 30 december. In de voorstelling een keur aan Europese top artiesten, waaronder natuurlijk ook dieren. Zo kunnen de bezoekers genieten van tijgers, zeeleeuwen, paarden, honden en olifanten. Bijna allemaal acts die ooit door prinses Stephanie werden uitgenodigd om bij het beroemde festival van Monte Carlo op te treden. En nog veel meer: spannende trapeze, snelle jongleurs, verbazende magie, spectaculaire antipode, en niet te vergeten veel acts waar je onbedaarlijk om moet lachen. En dat alles, voor het eerst, begeleidt door een live orkest.

Reserveren kan al. De toegangsprijzen zijn: Loge 30; Voorzijde 25; Zijkant 20; Achter 15,- euro. Kinderen t/m 2 jaar (op schoot) hoeven niet te betalen. Kinderen van 3 t/m 12 jaar krijgen een korting van 3,- euro op deze prijzen. Rolstoelen kunnen uitsluitend in de loge staan en alleen per telefoon reserveren.

Voorstellingen in december: donderdag 23 – 19.30 uur + woensdag 29 – 19.30 uur UITVERKOCHT. vrijdag 24, woensdag 29 – 14.30 uur; zaterdag 25, zondag 26 – 13.00 en 16.15 uur. Maandag 27, dinsdag 28 en donderdag 30 december om 14.30 uur en 19.30 uur

www.wintercircusapeldoorn.nl