Boeiende hobbybeurs in Loenen

LOENEN – Er was zaterdag weer veel te zien op de hobby- en verzamelbeurs van de commissie Floralia/Dorpsverfraaiing in Verenigingsgebouw De Brink in Loenen. Uit Loenen en de omliggende dorpen kwamen de hobbyisten om te laten zien waar zij in de vrije uurtjes mee bezig zijn. Dat is beslist niet alleen kaarten maken, maar ook breien, schilderen of creatieve stukjes maken met allerlei spulletjes uit de natuur.

Direct bij de toegangsdeur naar de zaal heeft Gert Wouters (foto) uit Apeldoorn een plaatsje gekregen. Wel wat zenuwachtig zit hij daar achter de kraam in zijn rolstoel. Het is voor hem de eerste keer dat hij zijn hobby, het maken van sieraden, showt. Een hele stap voor hem want na een ernstige dip in zijn gezondheid, een lange revalidatie, was dit een grote stap. Het valt hem erg mee en geniet van de belangstelling van de bezoekers voor fraaie sieraden: hangers, kettingen, armbandjes en nog veel meer. Wouters vertelt dat hij na zijn lange verblijf in het ziekenhuis wegens longaandoeningen zo’n half jaar heeft gerevalideerd bij ViaReva. Hij wilde met zijn handen graag wat doen. Voor zijn ziekte was hij ruim dertig jaar kapper. Aan de slag met een computer wilde hij niet, maar zag wel wat in het maken van sieraden. Hij kreeg er les in en dat was precies wat hij zocht. Wouters: “Ik doe het erg graag. Kun je thuis doen. Heb je niet veel ruimte voor nodig. Graag wil ik ook anderen laten zien wat je na een inzinking toch allemaal nog kunt doen met je handen. Leuk ook die reacties hier vandaag.”.

Vooral vrouwen blijken creatief te zijn. Ze waren sterk in de meerderheid achter de kramen. Corrie Peters uit Dieren liet de nieuwste rage zien van het breien van Italiaanse sjaals. De siersjaals kregen gretig aftrek. Hanny van Reen uit Klarenbeek liet haar nieuwste schilderijen zien. Ze is nog maar kort aan het schilderen en probeert allerlei technieken uit. “Schilderen is voor mij niet alleen een hobby maar een gereedschap om mijn gedachten en gevoelens te laten zien. Alle positieve elementen van de natuur, die vrede en vrolijkheid met zich meebrengen zijn altijd aanwezig in mijn schilderijen”, aldus Hanny van Reen.
Francisca Denotti uit Eerbeek zit achter de borduurmachine. Ze vertelt dat zij bij toeval deze hobby ontdekte. “Ik zag ergens zo’n machine, maar je weet niet wat je er allemaal mee kunt. Ik ontdekte dat je er allerlei dingen mee kunt versieren. Niet alleen op doeken maar ook op tasjes en zelfs op toiletpapier. Vaak krijg ik een idee en werk dat uit. Ik kan zo leuke persoonlijke cadeau’s maken”.
Ook waren er verwoede verzamelaars die alles op alles zetten om hun verzameling zo compleet mogelijk te krijgen. Gerda Bosgoed uit Loenen heeft een grote collectie postzegels en blijft dit aanvullen met de mooiste en kostbaarste exemplaren. Henk Slief uit Apeldoorn heeft een grote collectie oude ansichten van Loenen en krijgt veel aandacht van de bezoekers voor de oude prenten. Er ontstond nog een discussie over een oude prent van een Loenense villa.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.