Plantdag Bee Blie in de kou

BRUMMEN – De Brummense imkervereniging hoopte zaterdag op iets meer deelnemers dan dat er gekomen waren om te helpen met het planten van bomen en struiken voor het project Bee Blie in Brummen.

Veertien mensen staken hun handen uit de mouwen om te helpen, ondanks de kou en sneeuw. Henk Rozie, secretaris van de imkervereniging, is tevreden. “Veertien mensen hebben geholpen. Dat is eigenlijk te weinig. We hadden op meer gehoopt, maar we hebben bereikt wat we wilden dus daar ben ik heel blij mee. Een aantal mensen dacht dat het niet doorging in verband met de kou, maar aterdag was misschien juist wel de laatste dag dat het kon, want nu is de grond al te hard om bomen en planten in te planten”.
Zeventien fruitbomen (appels, peren, pruimen en kersen) en 50 klimopplanten zijn zaterdag geplant. Rozie: “We hebben gekozen voor meerdere fruitbomen omdat het in totaal dan lang in de bloei staat”. Om de geslaagde dag af te sluiten hebben de vrijwilligers na afloop nog een kop soep gegeten en een glaasje gedronken om het feest te vieren. Als het weer het toelaat, waarschijnlijk in maart, wordt er een stuk aangeploegd en daar komen drie grote bloemperken. – Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.