Grote tweedehands kerstmarkt in 2Switch

DOESBURG – Kringloopbedrijf 2Switch houdt komend weekend de eerste kerstmarkt in Nederland met alleen maar tweedehands kerstpullen. “Het wordt een gigantische markt met heel mooie, authentieke spullen.”

Hammie van der Wal coördineert de hele operatie: “We hebben alle kerstartikelen, die afgelopen jaar bij de verschillende winkels zijn ingeleverd, verzameld in Doesburg. Dat zijn zo’n tien tot vijftien vrachtwagens vol.” Het magazijn bij de Doesburgse vestiging, de grootste van de tien, puilt dan ook uit van dozen vol ballen, lichtjes, Kerstmannen, kerstbomen, kerststallen en andere prullaria. Alles wordt keurig gesorteerd en geprijsd. Lampjes en andere elektrische zaken worden getest om te kijken of alles naar behoren werkt. Een hele klus, maar zeker de moeite waard. Van der Wal: “Er zit zoveel moois tussen. Tegenwoordig kopen mensen hun kerstversiering in één keer, lekker goedkoop, in het tuincentrum. Alles wat wij verkopen, hebben we gekregen, is vaak wat ouder en uniek. Zo hebben we schitterende kerstballen, nog van geblazen glas. Voor mij geven deze spulletjes de echte kerstsfeer, het nostalgische gevoel van vroegere kerstvieringen.”
Een groot deel van de winkel wordt deze week leeggehaald om ruimte te maken voor de kerstmarkt. Zo verdwijnen de meubels naar het magazijn. Bij de ingang van het pand wordt een compleet bos gebouwd van kerstbomen. Iedere dag worden nieuwe spulletjes op de markt gelegd, zodat er op elk moment leuke dingetjes te vinden zijn. Vrijdag is de markt geopend van 19.00 tot 21.00 uur, de kerstman is dan present. Zaterdag is de markt van 10.00 tot 17.00 uur geopend en wordt er snert geserveerd. Met een glaasje warme chocomel kan het publiek zondag tussen 10.00 en 17.00 uur genieten van de grote kerstmarkt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.