Een kalenderposter van Doesburg voor 2011

DOESBURG – Uit fascinatie voor authentiek Doesburg met zijn verscheidenheid aan stijlen, kleuren en elementen zag de nog maar kort in Doesburg wonende ontwerper Afke Kerkhoven dat zelfs de huisnummers hier zo verschillend zijn.

“Nummer 1 staat echt aan de top, stralend als een ster en nummer tien: wie afwijkt van de rest, wordt heel anders gezien”, aldus de kunstenaar. Het is letterlijk toegepast kunst. Een zorgvuldige verzameling van 31 huisnummers, weergegeven in een voor Doesburg herkenbare trapgevelcultuur. Een stapje dichterbij genomen, is te zien op welke dag van de week je gekozen datum valt. Even anders dan gewend, zoeken we niet eerst de maand op, maar het getal van de dag. Daaromheen staan alle maanden genoemd met daarnaast de dag van de week.
De kalender is nog te verkrijgen bij de VVV, Noek en Buro, Museum De Roode Tooren en Galerie Mouseion. De prijs bedraagt 9,95 euro. Het formaat is A2. De kalender is ook te koop bij Afke Kerkhoven zelf (www.grafischeweelde.nl). Op de kerstmarkt op 11december is de kalender nog een keer te zien in bijzijn van de Doesburgse ontwerper.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.