Hilariteit tijdens uitvoering Dialectclub

KLARENBEEK – De Klarenbeekse Dialectclub ‘Wie goat d’r veur’ heeft in de regio bekendheid gekregen vanwege de toneelstukken met veel spektakel. Ook dit jaar kregen de bezoekers in Ons Gebouw in Klarenbeek weer twee avonden waar voor hun geld. In de klucht ‘Noageslacht veur Rhiendersteijn’ was het weer een dolle boel, waar het publiek schaterend om kon lachen.

De dialectclub had vrijdag en zaterdag weer veel te bieden; sketches, zang, gedichten en muziek. De kleine club was in de afgelopen maanden hard aan het werk geweest. Voorzitter Jettie van Weenum vond het fijn dat de streektaal nog volop in de belangstelling staat. De dialectclub krijgt de zaal altijd vol. Het idee van Henk Elskamp om in een sketch samen te gaan fietsen deed het goed. Onder het fietsen (op hometrainers) kon gezellig gekletst worden en bij een stop wat anders gedaan, zoals het vertellen van een goeie bak. Met begeleiding van Henk ter Hove werden toepasselijke fietsliedjes gezongen. Corrie Willems en Jantje Scherpenzeel speelden een sketch. Dien ter Horst, reeds de tachtig ver gepasseerd, blijkt nog niets van haar enthousiasme voor het dialect te zijn verminderd. Zij bracht een paar zelf geschreven mijmeringen over haar leven. Gerrit Scherpenzeel was weer goed op dreef als Gait uut Lieren. Hij bracht een komische conference met dolle belevenissen.
In de pauze en voor de uitvoering speelde het harmonicaduo Links en Rechts gezellige oude wijsjes.
Het tweede deel van de avond werd gevuld met de opvoering van een toneelstuk dat Jettie van Weenum schreef voor de club. Ans Schimmel had de regie van het stuk dat zich afspeelde voor boerderij Rhienderensteijn. Boer Drikus (Gerrit Scherpenzeel) was druk met de bedrijfsverzorger (Peter Stokhof) en buurman Evert (Henk Elskamp) aan het hooien op een snikhete dag. Zij kregen bezoek van twee vrouwen Klazien (Jettie van Weenum) en haar nichtje Tineke (Ineke van Weenum), die veel belangstelling hadden voor de buurman. Klazien was er achter gekomen dat Evert de (nog niet bekende) vader was van haar nichtje. Het had heel wat voeten in aarde voordat de vader zijn dochter in zijn armen kon sluiten. Tussendoor was er grote hilariteit doordat Klazien in de vijver viel en met de kruiwagen op het toneel kwam. Later nog weer samen Evert op de Solex. Het publiek vermaakte zich kostelijk om deze acties. Voor het decor zorgden Henriette van Weenum, Cor Jeths en Gerrit Scherpenzeel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.