Auto half hangend boven kanaal achtergelaten

LIEREN – De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden, nadat hij met zijn auto tegen een boom was gebotst, ongedeerd bleef en vervolgens was weggelopen. De gewaarschuwde hulpdiensten die een lege auto aantroffen, die half boven het Apeldoorns kanaal hing, sloegen groot alarm.

De huldiensten zetten daarbij een duikploeg van de brandweer in, om het water te doorzoeken naar mogelijke slachtoffers.

Het ongeval vond omstreeks 20.20 uur plaats op Kanaal Zuid in Lieren . De 35-jarige man uit Eerbeek raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en botste tegen een boom.
Daarbij kwam zijn auto half boven het water van het kanaal te hangen. De man kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en verliet de plaats van het ongeval te voet.
Door een passant werd de politie gewaarschuwd. Omdat niemand bij de auto werd aangetroffen en er mogelijk dus iemand in het water zou kunnen liggen – in de auto bevond zich ook een kinderzitje – werden duikers van de brandweer ingeschakeld. Die zochten het water af, waarna de politie op het huisadres van de eigenaar van de auto duidelijk werd, dat niemand van het gezin in het water lag.
De man had alleen in de auto gezeten. Hij werd even later in de omgeving aangetroffen. Hij was ongedeerd en verklaarde dat hij te voet hulp was gaan zoeken. Hij werd door de politie aangehouden en tegen hem volgt een proces-verbaal wegens het verlaten van de plaats van een ongeval.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.