Rivalen werkt aan jeugdafdeling

DOESBURG – Korfbalvereniging Rivalen is al enkele jaren bezig om een technisch jeugdplan vorm te geven. In dit jubileumjaar, de club bestaat een halve eeuw, wordt ook hier hard aan gewerkt, onder andere door trainerscursussen te volgen.

De accommodatie is al schitterend: er zijn twee extra kleedkamers gebouwd, evenals een kleedkamer voor de scheidsrechter en een invalidentoilet. Tijdens het zaalseizoen wordt een kunstgrasveld gelegd.
Om het niveau van de jeugd op te krikken, is een aantal jeugdtrainers op trainerscursus gegaan. Onder leiding van Ronald Ligt is in september gestart met zeven cursisten. Het was een leerzame cursus, waarbij alle facetten van het korfbal aan bod kwamen. Alysha Schader, José Stavast, Karin Meijer, Miranda Smit, Raymond Hassing, Mirjam van den Assem en Bauke Beertema kregen uit handen van Ligt (rechts op de foto) een certificaat. Deze training lijkt nu al vruchten af te werpen: de oudste jeugd, B-aspiratnten, is veldkampioen geworden in de derde klasse en ook de C1 behaalde het kampioenschap.
Om het niveau van de jeugd permanent omhoog te brengen, wil de vereniging meer mensen opleiden. Stichting Breedtesport Doesburg heeft hiervoor 1500 euro beschikbaar gesteld. Rivalen hoopt in augustus nog een aantal trainers op vervolgcursus te sturen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.