Jansen & de Feijter antwoordt creatief op de BTW-verhoging

VELP – Per 1 januari gaat het BTW-tarief voor culturele activiteiten omhoog van zes naar negentien procent. Boekhandel Jansen & de Feijter heeft een creatief antwoord op de BTW-verhoging.

Sinds 1998 heeft de boekhandel al ruim 300 literaire activiteiten georganiseerd zonder één cent subsidie. Het organiseren van deze activiteiten komt door de huidige maatregel in gevaar. Daarom introduceren de boekhandel uit Velp en Boekhandel Romijn uit Oosterbeek een knippenkaart waarmee zij een creatief antwoord willen geven op de BTW-verhoging.
Door de knippenkaart in 2010 aan te schaffen, ondersteunt men de literaire programmering en profiteert men van het lage BTW-tarief, ook al gebruikt men de kaart pas in 2011.
De knippenkaart kost 75 euro en geeft toegang op tien activiteiten, ook als de entree hoger is dan het minimumbedrag van 7,50 euro. De kaart is niet persoonsgebonden, is verkrijgbaar tot 1 januari 2011 en heeft onbeperkte geldigheid. Bezitters van een knippenkaart dienen wel voor iedere activiteit afzonderlijk te reserveren.
Er is nog een andere manier om de BTW-verhoging te vermijden: koop in 2010 reeds de kaartjes voor de activiteiten die in 2011 plaatsvinden.

www.eenpassievoorboeken.nl
E-mail. info@eenpassievoorboeken.nl
Tel. 026 – 3628959
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.