Doesburg schenkt computers

DOESBURG – De Gemeente Doesburg werkt samen met de gemeente Doetinchem op het gebied van automatisering. De computersystemen zijn uiteraard op elkaar afgestemd. Maar daarvoor was het nodig de pc’s in Doesburg te vervangen. Doel van de samenwerking is kostenbesparing en behoud van de kwaliteit op langere termijn.

Het Doesburgse gemeentebestuur heeft vervolgens besloten de vrijgekomen computers ter beschikking te stellen aan lokale instellingen en de eerste 42 computers zijn woensdag overhandigd aan de organisaties die zich hiervoor hadden aangemeld. Alle pc’s zijn opgeschoond en voorzien van een besturingssysteem. De computers gaan onder andere naar scholen, sportverenigingen en andere organisaties die werken met vrijwilligers.
Op de foto Annet Schepers en Petra Reijers. Zij hebben twee computers ontvangen en zijn er erg blij mee. “Het is voor de bewoners van een nieuw project voor jong dementerenden vanaf veertig jaar. Die zullen er erg blij mee zijn”, aldus mevrouw Schepers. Ook de basisscholen de Wetelaar en de Horizon hebben computers ontvangen. “Dat is wel erg prettig. Nu kunnen we ook wat oude computers vervangen,” aldus de conciërge van de Wetelaar.