Hockeyclub is tegen verplaatsing parkeerterrein

DE STEEG / VELP – Het college van de gemeente Rheden wil op de plek van de parkeerplaats van de Arnhemsche Hockey Club in Velp een vrijstaande woning bouwen. Rheden wil de woonkavel gebruiken om het negatief saldo van de plannen bij voormalig zwembad Beekhuizen met enkele tonnen weg te werken, blijkt uit een collegevoorstel.

De gemeenteraad stelde eind 2007 de kaders voor de plannen op het zwembadterrein vast. Het plan bestaat onder meer uit de realisatie van huurwoningen in de voormalige zwembadbebouwing. Binnen het oorspronkelijke plan zou er aan de achterzijde van het terrein een vrijstaande woning komen. Rheden verwacht dat een bouwkavel aan de voorzijde van het terrein echter meer geld opbrengt. Gevolg van deze wijziging is dat de Arnhemsche Hockey Club haar huidige parkeerterrein kwijt raakt. Het college ziet in de verderop gelegen parkeerplaats aan de voet van de Emma Piramide een alternatief.

De hockeyvereniging heeft echter bezwaren tegen het voorstel van het college. ¨Om van de beoogde parkeerplaats naar onze hockeyvelden te komen, moeten onze leden twee keer een weg oversteken¨, zegt Martijn de Kempenaer, voorzitter van de Arnhemsche Hockeyclub. ¨Vooral voor jeugdleden vinden wij dit zeer onveilig.¨ Bovendien verwacht De Kempenaer problemen met de toekomstige bewoners van de te bouwen woning. ¨Deze komt pal naast de sportvelden te liggen. Wij vrezen voor juridische procedures vanwege geluidsoverlast.¨

De gemeente Rheden benadrukt dat het plan voor de alternatieve parkeerplaats nog verder moet worden uitgewerkt. ¨Het college zal eerst toetsen of de gemeenteraad zich kan vinden in de financiële onderbouwing van het gewijzigde plan¨, laat een woordvoerder van Rheden weten. ¨Pas dan zal er worden gekeken of het plan haalbaar is, onder andere qua verkeersveiligheid.¨ In het collegevoorstel staat dat een akoestisch onderzoek moet uitwijzen of de geluidsbelasting van de hockeyvelden op de woning niet te hoog is. Als de belasting te hoog is, dan is een extra woonkavel niet mogelijk, schrijft het college. Verder moet de parkeerplaats onderaan de Emma Piramide worden verbeterd, wil het geschikt zijn voor de hockeyvereniging. Volgens het college gaat dit ongeveer 140.000 euro kosten. Plaatsing van lichtmasten voor de sociale veiligheid zal rond de halve ton gaan kosten. Zowel de gemeenteraad als de provincie moet binnenkort toestemming geven voor de extra woonkavel. Gaan zij akkoord, dan wacht er nog een bestemmingsplanprocedure.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.