Schreeuw voor Kunst & Cultuur

VELP – Afgelopen zaterdag werd de Grafiek Special 2010 in galerie geopend met een muzikaal optreden van Anna van Wiersum, Henk Bos en Jos Dingelhoff. Ruim 80 bezoekers waren op komen dagen om en werden spontaan door Frans van Gurp,,misicus & concertpromotor, opgeroepen om doormiddel van een schreeuw te protesteren, voor het behoud van Kunst en Cultuur in Nederland.

De tachtig bezoekers gingen onder Frans van Gurp, gillend volkomen uit hun dak. En het muziekensemble van Anna Wiersum bleef maar spelen, het een na het andere prachtige muziekstuk. De start van 225e tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst van galeriehouder Guus Dijkhuizen in Velp, had niet beter gekund. De opening en demonstratie begon om vier uur ’s middags en de laatste bezoeker verliet Klas Vijf pas tegen achten ’s avonds. Een waar feest.
Op deze expositie toont de Galerie grafisch werk van zeven kunstenaars. De exposanten zijn Agnes van Rijen, Francis Hoogland, Marjolein Terwindt, Wim Zurné, Adriaan van Esveld, John Hartjes en Ina Menalda.
Men kan de expositie nog zien, met of zonder schreeuw, tot en met de tweede Kerstdag in Klas Vijf.

Meer info: www.klasvijf.nl