Bouw Beinum-West eindelijk gestart

DOESBURG – Eindelijk was het woensdag dan zover. Ronald en Esther Buurkes en hun dochter Birgit, toekomstige bewoners van de nieuwe Doesburgse wijk Beinum West, sloegen symbolisch de eerste paal. Dit was het startsein voor de bouw van de eerste 40 woningen in buurtschap Op ’t Veld. Na een lang proces – er was de nodige weerstand bij omwonenden – komen hier de gewenste drie nieuwe buurtschappen. Woonservice IJsselland bouwt 105 koop- en huurwoningen, de gemeente Doesburg biedt 23 vrije sector kavels aan.

Zoals gezegd had de realisatie van het project de nodige voeten in de aarde. Omwonenden verzetten zich tegen de bouwplannen ‘voor hun deur’ en vonden in de aanwezigheid van de steenuil ook de wettelijke ondersteuning van hun bezwaar. Opmerkelijk: op de dag dat officieel de eerste paal de grond in ging, kwam het bericht dat de laatste vier overgebleven bezwaarmakers hun beroep bij de rechtbank introkken. Daarmee werd de bouwvergunning voor het gehele project onherroepelijk.

De kleinschalige nieuwe wijk bestaat uit drie buurtschappen: Op ’t Veld, Aan de Brink en ’t Lint. Gestart wordt nu met Op ‘t Veld. In de 1e fase worden 30 koopwoningen gebouwd. De meeste daarvan zijn al verkocht, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Ook zijn nog een aantal vrije sector kavels beschikbaar.
De tien huurwoningen in de eerste fase van het project zijn op de gebruikelijke manier aangeboden. De eerste woningen zijn waarschijnlijk voor de zomervakantie van 2011 klaar.

De buurtschappen van Beinum West zijn ruim opgezet en er is veel groen met speelvoorzieningen in de wijk. Door de omliggende voorzieningen voor wateropvang (wadi’s) en de weilanden wonen de nieuwe bewoners in het groen, maar toch vlakbij de binnenstad van Doesburg.

De planning is om in voorjaar 2011 te starten met de bouw van het tweede buurtschap: Aan de Brink. Ook hier zijn in de koopsector nog enkele twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en vrije sector kavels beschikbaar. Alle koopwoningen worden onder Koopgarant aangeboden. De prijs de twee-onder-een-kapwoningen bedraagt 172.000,- v.o.n., de hoekwoningen kosten 160.000,- en de tussenwoningen kosten 145.000,-. De gemeente Doesburg en IJsselland Woonservice dat ook de overige woningen en kavels snel verkocht en verhuurd zullen worden, nu alle onzekerheden rond de bouw zijn weggenomen.
Alle procedures hebben geleid tot een jaar vertraging.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.