Brandweerlieden in zonnetje gezet

BRUMMEN – Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer van de gemeente Brummen in zaal Concordia heeft een groot aantal brandweervrijwilligers weer certificaten en diploma’s van opleidingen uitgereikt gekregen. Ook ontvingen enkele brandweerlieden onderscheidingen voor hun trouwe dienstjaren.

Burgemeester Niels Joosten en brandweercommandant Henk Timmermans spraken de vrijwilligers toe. Allereerst werd een nieuwe groep brandweervrijwilligers welkom geheten. In Eerbeek komen Jeroen Liefhebber, Norbert Goedkoop, Emiel Zeijsink en John Schipper de post versterken. In Brummen zijn Kevin Morssink en Marcel Oosting gestart met hun brandweeropleiding.
De burgemeester reikte de diploma’s uit. Het diploma Brandwacht, inclusief een vaste aanstelling, was er voor Jan Willem van Rossum en Dimitri van der Beek. Anderen ontvingen diploma’s voor Hoofdbrandwacht, Brandweerchauffeur en Onderbrandmeester. Daarnaast is een hele ploeg oppervlakteredder geworden.
Bijzondere aandacht tijdens de korpsavond was er voor zes jubilarissen. Arianne Grootherder, Peter Rasenberg en jan Gemmink ontvingen een brandweeronderscheiding voor 125 jaar brandweerdienst. Bennie Gronouwe werd gehuldigd voor 25 dienstjaren en Leo Thomassen tekende voor maar liefst 30 jaren brandweerdienst. – Foto Harry Hanskamp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.