Nieuwe hoogheden in dug-out

RHEDEN – Het nieuwe carnavalsseizoen is begonnen, ook bij de Heiknüüters. Zaterdag wisselden daar cape, steek, staf en sleutel van drager. Het nieuwe prinsenpaar werd binnengebracht in een fraai vormgegeven dug-out. Dit jaar gaat de leut in feestburcht Ons Huis dan ook aangevoerd worden door voetballiefhebber Prins Peter de Eerste, hertog van het Koningsland, met zijn Prinses Erica. Hun motto: geniet van het leven, het duurt maar even.

Dit was niet de enige verrassing van de avond. Als afsluiting van het derde zottenjubileum – vorig jaar vierde de vereniging het dreiëndertigjarig bestaan – werden de meiden van dansgarde de Heidebluumkes in het nieuw gestoken. Na de opkomst van de prins en prinses toonden zij de nieuwe uniformen, uiteraard in de clubkleuren bordeaurood en gebroken wit.

Ruim een jaar geleden werden de plannen gemaakt en de maten genomen. Onder leiding van coupeuselerares Jolanda Cleyne uit Andelst kwamen ontwerp en patronen tot stand. Nieuwe hoedjes werden besteld, vele meters stof en glitterband gekocht. Cleyne, die voorheen geen enkele binding had met de Heiknüüters, instrueerde een team van tien dames bij het naaien en versieren van de zeven uniformen. Ontelbaar zijn de uren die vrijwillig in dit project werden gestoken. Eén voorbeeldje slechts: op iedere cirkelrok moest zeven meter zilverband met de hand steekje voor steekje opgenaaid worden… Het resultaat staat als een huis. En de pakjes blijven dankzij het doordachte ontwerp zelfs tijdens het dansen en springen netjes op hun plek zitten, hoe hoog de armen en benen ook zwaaien. Cleyne, die nu uiteraard een Knüüter-onderscheiding draagt, kijkt met plezier terug op de megaklus. “Het was heel gezellig werken met elf dames. Dit is een leuke vereniging. Wat ik heel bijzonder vond is dat iedereen zich van het begin tot het eind heeft ingezet. Niemand is onderweg afgehaakt en dat heb ik wel eens anders meegemaakt.” De uniformen worden nog uitgebreid met een pantalon voor als het buiten erg koud is. De vereniging kan weer jaren vooruit met deze prachttenues.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.