Lotte Jansen en Britta winnen eerste selectie springen

LAAG-SOEREN – Zaterdag 20 november werden in Laag-Soeren de eerste selecties springen verreden voor de categorie pony’s. Aan de hand van drie te rijden selecties wordt er een eindklassement opgemaakt van alle deelnemers, waar vervolgens de kringkampioenen en afvaardigingen voor de regiokampioenschappen uit volgen.

Lotte Jansen nam hieraan deel met pony Belcampo’s Julia, beter bekend als Britta, eigendom van de familie Wilbrink. De combinatie sprong tweemaal een foutloos parcours in de klasse B categorie D/E en ontving hierbij van de jury maarliefst 54 stijlpunten. Dit prachtige aantal stijlpunten resulteerde in een eerste plaats. Dit was echter nog niet alles, want door de twee verdiende winstpunten op dit concours, is de combinatie nu L startgerechtigd.

Dit is niet de eerste keer voor de inmiddels 21-jarige Britta dat ze de L-startgerechtigdheid behaalt met haar amazone. Al eerder verscheen zij in de klasse L springen met beide dochters uit de familie Wilbrink, Anke en Lianne, en ook op de regiokampioenschappen. Toen na Anke, ook Lianne te groot werd voor Britta, was de beurt aan buurmeisje Lotte. Lotte rijd sinds drie jaar op Britta. Vooral in het begin was hier veel doorzettingsvermogen voor nodig, inmiddels is al hun harde werk al een aantal keren beloond. Begin november werd tevens bekend gemaakt dat Lotte en Britta clubkampioen springen zijn geworden bij PC de Veluwezoom, over het jaar 2010.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.